maar welke slakkensoort eten we nu eigenlijk

Escargot is superfood

Escargots zijn misschien wel het voedsel van de toekomst. Escargots, caloriearm, bomvol eiwit, calcium, ijzer en mineralen. Als er duurzaam, biologisch en dus ambachtelijk gewerkt wordt is er ook in het kweekproces nauwelijks tot geen belasting voor het milieu. Gezond voedsel met een minimale milieubelasting, escargots zijn dus een ware superfood.

Er zijn veel verschillende soorten eetbare slakken maar de top drie van de meest gekweekte wordt gevormd door:

Helix aspersa aspersa, de segrijnslak of Petit gris
Met de bijnaam ‘Escargot de Provence’. Een volwassen dier weegt tien tot vijftien gram. Volgens chef-koks is deze escargot een ware smaaksensatie.

Helix aspersa maxima, de Algerijnse segrijnslak of Gros gris
Het grote broertje van de Petit gris. Oorspronkelijk is deze slak afkomstig uit Noord-Afrika. Deze escargot wordt veel gekweekt in België en Frankrijk.

Helix pomatia, de wijngaardslak of escargot de bourgogne
Dit is voor veel mensen de meest bekende eetbare slak. Deze slak komt oorspronkelijk uit zuid en centraal Europa.

Slakken als huisdier

Je hoeft slakken niet altijd op te eten. Geloof het of niet maar het zijn ook ontzettend leuke huisdieren.

In Oost Europa, maar ook in Duitsland en in Engeland worden slakken als huisdier gehouden. In Nederland wordt je nogal eens raar aangekeken als je zegt dat je een slak als huisdier hebt.

Maar waar kan je ze dan kopen?
https://www.slakkenshop.nl/

De Slakkenfluisteraar

Soms kan je behoefte hebben aan een deskundig advies over slakken in je tuin. Het kan ook zijn dat je een Afrikaanse reuzenslak als huisdier hebt maar niet goed weet hoe deze te verzorgen. Of bent je een echte liefhebber van slakken met een goed glas wijn maar heb je zo af en toe wat bedenkingen?

Dan kan je je altijd nog richten tot de slakkenfluisteraar voor een serieus gesprek en advies. www.slakkenfluisteraar.nl